TFT – Wie zijn wij?

“Maak kennis met het ThuisFrontTeam”

Johan Brinksma

Johan Brinksma _ kleinMijn naam is Johan Brinksma. Ik ken Boukje al heel wat jaren en heb gezien dat zij een zeer toegewijd iemand is om een verschil te maken voor kinderen die in hele moeilijke omstandigheden moeten opgroeien. Daarom vind ik het ook een voorrecht voorzitter van deze geweldige club mensen te zijn. Ik ben acht jaar, in onze gemeente de EGS, oudste geweest en hoop mijn ervaringen, geestelijke bagage en kennis in te kunnen zetten voor het TFT en in het bijzonder voor Boukje. Verder heb ik wel enige ervaring opgedaan bij eerdere bestuursfuncties in zendingswerk in het buitenland o.a. Rusland. Ik ben getrouwd met Magda en wij zijn 34 jaar getrouwd, samen hebben we twee zonen en een dochter. Onze kinderen wonen alle drie al elders, waar zij wonen en studeren. Onze twee zonen hopen in 2017 af te studeren. In mijn dagelijkse werk heb ik een interieurbouw bedrijf met ongeveer 25 werknemers.

Femmie Fokkema

FemmieIk ben Femmie, de zus van Boukje. Zolang ik me kan herinneren heeft Boukje al de droom gehad om zich in te zetten voor kinderen in nood. Ik vind het fantastisch dat deze droom weer werkelijkheid gaat worden en wat is het mooi om via het thuisfrontteam hier zelf ook betrokken bij te zijn. Tijdens mijn bezoekjes aan Sint Petersburg heb ik met eigen ogen kunnen zien wat Boukje voor kinderen in de meest schrijnende situaties kan betekenen. Zelf sta ik fulltime voor de klas en besef vaak maar al te goed hoe goed wij het hier in Nederland hebben. Ieder kind verdient toch gelijke kansen? Binnen het thuisfrontteam heb ik de taak als secretaris op me genomen. Samen met mijn moeder, Henny, doe ik de PR / communicatie.

Henny Fokkema

Henny FokkemaIk ben Henny Fokkema, moeder van Boukje. Samen met de andere team leden wil ik Boukje graag tot steun zijn als zij haar verlangen, helpen van Russische kinderen in nood, werkelijkheid laat worden. Ik heb Boukje haar gedrevenheid natuurlijk van dichtbij mee gemaakt en heb tijdens Boukje haar verblijf in Sint Petersburg een bezoek gebracht aan een weeshuis, een ziekenhuis voor kinderen met kanker en aan straatkinderen. Ik heb dus zelf ook de nood onder deze kinderen van dichtbij gezien, maar ben niet zo ondernemend als Boukje om ter plekke iets voor deze kinderen te kunnen betekenen. Door deel te nemen aan het thuisfrontteam kan ik hopelijk toch iets betekenen voor kinderen in NOOD. In het dagelijks leven ben ik planner bij een thuiszorgorganisatie en verzorg ik maandelijks de opmaak en lay-out van een dorpskrant. Ik zal me binnen het thuisfrontteam, samen met Femmie, dan ook voornamelijk bezighouden met administratieve taken als het redigeren en versturen van nieuwsbrieven, gebedsmails en bedankbrieven.

Esther Nieuwhof

Esther NieuwhofIk ben Esther Nieuwhof en woon in Sneek. Ik ken Boukje van mijn eerste reis naar Tadzjikistan, waar we vrijwilligerswerk hebben gedaan. Ik werk bij de Albert Heijn en bij Talant. Daarnaast ben ik actief in het tienerwerk in Sneek. Ik vind het bijzonder om te zien hoe gedreven iemand kan zijn en vanuit die gedrevenheid een visie kan ontwikkelen om verandering op de wereld teweeg te willen brengen. Daarom ben ik in het thuisfrontteam gestapt. Om Boukje te ondersteunen en zodat we met z’n allen die verandering in de wereld kunnen brengen. Binnen het TFT zal ik o.a. hand- en spandiensten verrichten en presentaties geven.

 

Vincent en Jacqueline van der Steen

Familie van der SteenWij zijn Vincent en Jacqueline van der Steen. Vincent is werkplaatschef bij autobedrijf Hylkema in Sneek en Jacqueline is moeder/pleegmoeder thuis. We kennen Boukje al een aantal jaar en volgen wat zij doet in haar voorbereidingen om actief te zijn in Rusland. Nu neemt alles concrete vormen aan en gaat ze voor twee jaar die kant op.  Boukje kent al een woordje Russisch en heeft zich behoorlijk voorbereid op dit avontuur. In 2013 zijn wij met het gezin in St. Petersburg geweest en hebben daar ook een ziekenhuis bezocht en een weeshuis. De omstandigheden waren triest en je zou de kinderen graag een thuis willen geven. Wij nemen deel aan het thuisfront team en hopen haar te ondersteunen waar dat nodig is.

Trijntje Heemsbergen

Trijntje HeemsbergenMijn naam is Trijntje Heemsbergen en ik mag in het TFT de rol van gebedscoördinator op mij nemen. Dit vindt ik een voorrecht om voor Boukje te mogen doen. Ik ken Boukje via een conferentie waar ze met hart en ziel het kinderwerk deed. Het is prachtig om te zien dat ze gehoor geeft aan haar roeping om de kinderen in Rusland hoop en leven te geven/brengen.Boukje is gedreven en toegewijd aan haar nieuwe taak, met deze gedrevenheid prikkelt ze haar omgeving om dit na te volgen. Met dezelfde gedrevenheid en liefde zal ik deze taak binnen het TFT uit gaan voeren. Ik ben getrouwd en samen hebben we een prachtige zoon. In het dagelijks leven werk ik als cardiofysiologisch laborant in het ziekenhuis. Je zou kunnen zeggen dat werk en gebed me aan het hart gaat.

En tot slot vervult Sjoerd uit Sneek de rol als penningmeester binnen het TFT.