Project

“Hoop en leven brengen aan kinderen in nood in Rusland”

Kids525c2b9e74ae7.JPGIn januari 2016 hoop ik voor minimaal 2 jaar naar Siberië in Rusland te gaan en mij daar in te zetten voor kinderen in nood. Mijn hart gaat uit naar de wees- en straatkinderen en de kinderen die in onveilige thuissituaties opgroeien.

Met een internationaal team* willen we er samen naar streven om in te springen op de enorme nood onder deze kinderen en tieners die in gevaar zijn. Het is ons verlangen dat deze kinderen niet langer hun dagen en nachten op straat doorbrengen, 24 uur per dag blootgesteld worden aan gevaar en door iedereen afgestoten worden en/of verwaarloosd worden.

Allereerst ga ik mij inzetten voor de weeskinderen en hen opzoeken in de weeshuizen. Ik zal tijd met hen doorbrengen en daar hulp bieden waar nodig. In de zomerperiode zal ik mij bezighouden met het organiseren van kinderkampen voor weeskinderen. Daarnaast zal ik in de weekenden regelmatig op outreach gaan om de kinderen in de “verlaten”  dorpen op te zoeken. Ook reiken we uit naar Russische families om hen te leren hoe ze een goede en veilige familiesituatie voor kinderen kunnen bieden waarin kinderen geliefd en geaccepteerd worden.

*De naam en plaats van dit team kan niet op deze website worden vermeld.